Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju niz preventivnih aktivnosti u cilju bezbjednih održavanja maturskih proslava

| Doboj | Srijeda, 16. maj 2018.

U cilju sprečavanja eventualnih incidetata tokom i nakon maturskih zabava koje organizuju učenici završnih razreda srednjih škola, policijski službenici Policijskestanice Doboj 1, u maju mjesecu tekuće godine organizovali su niz predavanja, te su izvršili sve potrebne pripremne radnje radi bezbjednih održavanja maturskih proslava.
Tokom predavanja učenicima je skrenuta pažnja se tokom maturskih zabava suzdrže od ponašanja koja bi mogla dovesti do narušavanja javnog reda i mira, uputili su ih na moguće posljedice prekomjernog konzumiranja alkohola, te im je posebno skrenuta pažnja da u slučaju konzumiranja alkohola ne počinju vožnju i ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.
Policijski službenici Policijske uprave Doboj  nastoje da preventivnim djelovanjem spriječe moguće destruktivne pojave i društveno neprihvatljiva ponašanja pojedinaca.

Policijska uprava Doboj  apeluje na roditelje da razgovaraju sa djecom da se tokom maturskih zabava suzdrže od društveno neprihvatljivog ponašanja koja bi mogla dovesti do narušavanja javnog reda i mira, te da ih upute na moguće posledice prekomjernog konzumiranja alkohola, te da ukoliko je to moguće obezbjede prevoz maturanata koji zbog umora ili mogućeg konzumiranja alkohola, neće biti u stanju bezbjedno upravljati vozilom.
Slične aktivnosti organizovale su i ostale policijske stanice iz sastava Policijske uprave Doboj, koje su izvršile sve potrebne pripremne radnje radi bezbjednog i dostajanstvenog održavanja maturskih proslava.
Tokom održavanja maturskih zabava biće obezbjeđeno pojačano prisustvo policijskih službenika na mjestima okupljanja maturanata
, gdje će se takođe vršiti kontrola svih učesnika u saobraćaju kako bi maturska slavlja protekla bez incidenata.