Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U akciji Arsenal sedam lica lišena slobode i oduzete različite vrste droga

| Banja Luka | Srijeda, 16. maj 2018.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, zajedno sa  policijskim službenicima Policijske uprave Banja Lukadanas su na području Banjaluke, u okviru operativne akcije kodnog naziva „ARSENAL“,slobode lišili sedam lica inicijala I.A. (1996), Z.Ć. (1989),Z.A. (1994),M.M. (1989), Z.T. (1981) i M.M. (1994), B.P. (1976), dok se licima Z.I. (1996) i S.S. (1996) još uvijek intenzivno traga.
Za navedena lica postoji sumnja da su kao organizovana kriminalna grupa vršili krivična djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga.

U okviru višemjesečne akcije „ARSENAL“
zaplijenjena je određena količina različitih vrsta opojne droge i to: kokaina, spida, marihuane, heroina, te hemijske supstance za miješanje opojnih droga. Takođe, u akciji su oduzete i određene količine vatrenog oružja i municije, kao i veća količina gotovog novca.
U toku je kriminalistička obrada nad osumnjičenim licima, nakon čega će ista biti sprovedena u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.