Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Održan sastanak rukovodstva Policijske uprave Prijedor i glavnog okružnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor

| Prijedor | Četvrtak, 17. maj 2018.

Dana 17.05.2018. godine, u prostorijama Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru, održan je radni sastanak načelnika Policijske uprave Prijedor Dalibora Ivanića, načelnika Sektora kriminalističke policije Gorana Mikanovića i glavnog okružnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor Mladena Mitrovića.
Na sastanku analizirana je saradnja Policijske uprave i Okružnog javnog tužilaštva na poslovima sprečavanja i rasvjetljavanja krivičnih djela izvršenih na području prijedorske regije. Tom prilikom poseban akcenat stavljen je na trenutno stanje u vezi rasvjetljavanja težihoblika krivičnih djela izvršenih po nepoznatom izvršiocu iz prethodnog perioda  kao i krivičnih djela iz tekućeg perioda, te kvalitet preduzetih mjera i radnji policijskih službenika prilikom kriminalističkih obrada lica i predmeta u početnoj fazi istrage. 
Zaključak ovog sastanka je da je saradnja Policijske uprave Prijedor i Okružnog javnog tužilaštva Prijedor na dosta visokom nivou, te da će se kroz konstantnu saradnju u narednom periodu stanje bezbjednosti, po pitanju kriminaliteta, održati na dobrom nivou.