Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Izvršenim djelima pričinili štetu u iznosu od oko 188.870,00 KM

| Banja Luka | Srijeda, 23. maj 2018.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 23.05.2018. godine, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka, podnijeli su izvještaj protiv banjalučana, D.O.(1951) i A.O.(1980) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i D.G.(1960) i D.K.(1987) zbog sumnje da su izvršili krivično djelo „Nesavjestan rad u službi“.
Naime, lice D.O. se sumnjiči da je obavljajući poslove odgovornog lica jednog od sportskih saveza Republike Srpske, iskoristio položaj i prekoračio granice ovlašćenja i bez prethodne saglasnosti nadležnih organa saveza, sa A.O. potpisao ugovor kojim mu je omogućio rješavanje stambenog pitanja, lažno ga predstavljajući ga kao saradnika saveza, što on nije bio.
A.O. je potpisao i prihvatio ugovor, iako je znao da nije saradnik saveza, a zatim ga sudski neovjerenog dostavio nadležnoj područnoj jedinici Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove,  čime je stekao protivpravu imovinsku koristi u iznosu od oko 188.870 KM, za koliko je pričinjena šteta sportskom savezu.
D.G. i D.K. se sumnjiče da su obavljajući poslove odgovornih lica područje jedinice Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, nesavjesno postupili u vršenju službene radnje jer su 22.02.2016. godine, suprotno Pravilniku o vođenju uloženih ugovora o otkupu stambenih zgrada i stanova, potpisali rješenje o upisu prava svojine  u knjigu uloženih ugovora stambenih zgrada i stanova 1/1 u korist A.O., čime je nastupila povreda prava sportskog saveza Republike Srpske.