Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ponovna pojava krađe skupocjenih alkoholnih pića iz trgovačkih objekata

| Prijedor | Četvrtak, 24. maj 2018.

 Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, izvršili su kriminalističku obradulicaB.K. iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje tri krivična djela Krađa“, počinjena u vremenskom periodu od 19.05. do 23.05.2018. godine, nad tri trgovačka objekata.
Tokom kriminalističke obrade utvrđeno je da je osumnjičeno lice B.K. (1988) iz Prijedora, u navedenom vremenskom periodu, počinilo jedno krivično djelo krađe na području grada Prijedora i dva krivična djela krađe zajedno sa licem G.M. (1986) iz Prijedora na području opštine Novi Grad. Krivična djela izvršena su na način da su osumnjičena lica iskoristivši nepažnju zaposlenih, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi iz trgovačkih objekta otuđila određenu količinu skupocjenih alkoholnih pića, pričinivši materijalnu štetu od oko 500,00  KM. Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor,protiv osumnjičenih lica slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela Krađa''.
Podsjećamo da je ova negativna pojava na području grada Prijedora zabilježena u periodu od mjeseca januara do mjeseca marta tekuće, kada je Policijska uprava Prijedor rasvjetlila devet krivičnih djela krađe skupocjenih alkoholnih pića iz trgovačkih objekata i nadležnom tužilaštvu podnijela izvještaj protiv četiri lica. Prilikom rasvjetljavanja ovih krivičnih djela, utvrđeno je da su počinioci ista lica, odnosno da se radi o recidivistima.
U cilju suzbijanja ove negativne pojave apelujemo na vlasnike trgovačkih objekata da u skladu sa objektivnim mogućnostima povećaju mjere bezbjednosti u zaštiti svoje imovine, a u slučaju zapažanja ili uočavanja lica sklonih izvršenju ovakvih ili drugih krivičnih djela  obavjeste najbližu policijsku stanicu,
  pozivom na servisni broj ''122'' ili 052/232-098.