Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Održana edukativna predavanja o bezbjednosnim rizicima korišćenja društvenih mreža

| Zvornik | Srijeda, 30. maj 2018.

 U sklopu realizacije Plana preventivnih aktivnosti na suzbijanju maloljetničkog prestupništva u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj, policijski službenici Policijske uprave Zvornik, 30.05.2018. godine u Tehničkom školskom centru Zvornik, za učenike srednje škole, održali su edukativno predavanje na temu „Edukacija o bezbjednosnim rizicima korišćenja društvenih mreža“.
Cilj pomenutih predavanja jeste da se učenicima ukaže na opasnosti sa kojima se mogu susresti ukoliko nepravilno upotrebljavaju društvene mreže,ali i na koji način da pravilno koriste „fejsbuk“ i zaštite svoj profil kako ne bi došlo do određenih negativnosti i zloupotreba od strane drugih lica.
Policijska uprava Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa organizovanjem edukativnih predavanja za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji koju operativno pokriva PU Zvornik,a sve sa ciljem sprečavanja i suzbijanja maloljetničke delinkvencije i drugih asocijalnih ponašanja.
Prilika je iskorištena da se učenici podsjete da svaku zloupotrebu na društvenim mrežama mogu prijaviti na besplatan broj telefona „122“, kako bi policijski službenici preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti.