Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Pronađena opojna droga u Istočnoj Ilidži

| Istočno Sarajevo | Četvrtak, 14. jun 2018.


Pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo, 13.06.2018. godine, na osnovu naredbe Osnovnog suda Sokolac i uz saglasnost tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršili su pretres stana, vlasništvo lica D.G. (1988), u ulici Vojvode Radomira Putnika, opština Istočna Ilidža, kojom prilikom su pronašli i privremeno oduzeli 108 grama bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „spid“, 53 komada tableta, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi i jednu digitalnu vagu za precizno mjerenje.

Policijski službenici su u navedenom stanu, pored vlasnika D.G. zatekli i lica A.R. (1988) i N.R. (1990) iz Sarajeva, nad kojima je nakon završenog pretresa izvršena krimilistička obrada.

U toku je dokumentovanje predmeta, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biti podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, protiv lica D.G. za krivično djelo „Omogućavanje uživanja opojnih droga“, a protiv lica N.R. za krivično djelo „Neovlaštena prizvodnja i promet opojnih droga“.