Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišen slobode zbog krivičnog djela „Javno izazivanji i podsticanje nasilja i mržnje“

| Istočno Sarajevo | Nedelja, 01. jul 2018.

Policijski službenici Policijske stanice Istočno Novo Sarajevo, 01.07.2018. godine, lišili su slobode lice inicijala A.Z. (1988) iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Javno izazivanji i podsticanje nasilja i mržnje“.

Naime, Policijskoj stanici Istočno Novo Sarajevo, 01.07.2018. godine oko 06,20 časova je  prijavljeno da su dva nepoznata lica u naselju Vojkovići, opština Istočna Ilidža, iz putničkim motornim vozilom marke „Volkswagen“, tip „Golf 6“, puštali glasnu muziku i uzvikivali riječi „Alahu ekber“, uznemirivši veći broj građana, nakon čega su se udaljili u pravcu naselja Hrasnica, Kanton Sarajevo.

Operativnim radom na terenu i brzom intervencijom policijskih službenika utvrđen je identitet osumnjičenog lica, koje je lišeno slobode i protiv kojeg će, nakon kriminalističke obrade, biti podnesen izvještaj, za navedeno krivično djelo, Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo. Rad na utvrđivanju identiteta drugog lica i dokumentovanja predmeta je u toku.