Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Rasvijetljeno krivično djelo „Teška krađa“

| Šipovo | Srijeda, 11. jul 2018.

Policijski službenici Policijske stanice Šipovo, identifikovali su dva četrnaestogodišnjaka koji se sumnjiče da su u periodu od 01.07.2018. godine do 05.07.2018. godine, u ulici Nikole Tesle, opština Šipovo, počinili krivično djelo „Teška krađa“.

Naime, Policijskoj stanici Šipovo, 05.07.2018. godine, prijavljeno je da je nepoznato lice iz poslovnog objekta, privatno vlasništvo, koji je korišten kao ostava, u ulici Nikole Tesle, opština Šipovo, otuđilo veću količinu  čipsa, smokija, sokova, čokolade i drugih sličnih proizvoda. Policijski službenici su preduzimajući operativne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, identifikovali dva četrnaestogodišnjaka koji se sumnjiče da su počinili navedeno krivično djelo. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da su pomenuta lica, nasilno ušla u unutrašnjost objekta odakle su otuđila navedene proizvode. Osumnjičena lica su dobrovoljno predala dio otuđenih proizvoda policijskim službenicima. Ovom prilikom oštećenim licima iz Šipova prema njihovoj izjavi pričinjena je materijalna šteta  u iznosu od oko 320,00 KM.

Nakon dokumentovanja predmeta, protiv navedenih licazbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Teška krađa“, prema maloljetnim licima, preduzeće se mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Republike Srpske.