Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pripadnici MUP-a daruju krv širom Republike Srpske

| Banja Luka | Četvrtak, 26. jul 2018.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas i sutra, na području svih policijskih uprava, organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi u kojoj učestvuje oko 350 pripadnika MUP-a.

Portparol MUP-a  Republike Srpske Danica Gnjatović je naglasila da policijski službenici, uz svakodnevne dužnosti, obavljaju i zadatke spašavanja ljudskih života, te da se akcija dobrovoljnog darivanja krvi tradicionalno organizuje upravo s tim ciljem. Ona je istakla da je ovo druga redovna akcija u ovoj godini, kojoj se veliki broj policajaca rado odaziva.

Komandir Policijske stanice Čelinac Dragan Rajilić danas je krv darovao po dvadeset i drugi put. On je pozvao sve kolege da se odazovu ovoj akciji, jer se time nekome može spasiti život.

Direktor Zavoda za transfuzijsku medicinu Srpske Gordana Guzijan rekla je da Zavod sa MUP-om tradicionalno organizuje ovakve akcije dobrovoljnog davanja krvi, te da su značajne zalihe krvi koje se na ovaj način skupe u sezoni godišnjih odmora kada je manji broj davalaca krvi.