Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Rasvijetljene teške krađe na području Zvornika

| Zvornik | Četvrtak, 26. jul 2018.

 

 

Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, pronašli su i lišili slobode lica M.S. (1994), M.M.(1993) i S.S. (1988) svi iz Kalesije, zbog postojanja osnova sumnje da su u prethodnom periodu, na području Zvornika, izvršili više krivičnih djela „Teška krađa“.

Naime, Policijskoj stanici Zvornik, 25.07.2018. godine oko 20,30 časova, prijavljeno je da je nepoznato lice ili više njih, izvršilo provalu u vikendicu u mjestu Mijatovići, grad Zvornik, vlasništvo prijavitelja. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Zvornik, koji su zatekli na licu mjesta M.S. (1994), koga su lišili slobode, dok su se dva lica, tom prilikom, udaljila sa lica mjesta, ali su brzom intervencijom policijskih službenika pronađeni i lišeni slobode.

Daljim radom na rasvjetljavanju i dokumentovanju počinjenih krivičnih djela, policijski službeniciPU Zvornik su u saradnji sa policijskim službenicima Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kod osumnjičenih pronašli veću količinu oružja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava. 

U vezi sa navedenim aktivnostima upoznat je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, slijedi podnošenje izvještaja za počinjena krivična djela „Teška krađa“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.