Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pripadnici PU Istočno Sarajevo u akciji dobrovoljnog darivanja krvi

| Istočno Sarajevo | Četvrtak, 26. jul 2018.

Imajući u vidu potrebe medicinskih ustanova u Republici Srpskoj za obnavljanjem  zaliha krvi, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske i ove godine, u skladu sa humanim aspektom policijske profesije, organizuje akciju dobrovoljnog darivanja krvi pripadnika Ministarstva unutrašnjihposlova Republike Srpske.

Akciji se odazvao veliki broj pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo koji su danas darivali krv onima kojima je najpotrebnija, izražavajući  na taj način, ne samo visok stepen profesionalizma, nego i humani aspekt policijske profesije.

Među dobrovoljnim davaocima i ove godine našao se veliki broj policajki koje nesebično, rame uz rame sa svojim kolegama, ovim gestom izražavaju hrabrost i humanost policijske profesije. S obzirom na činjenicu da je određen broj policijskih službenika kao redovnih davalaca, u proteklom periodu već dao krv, nisu se mogli odazvati  današnjoj akciji. Oni će, kako kažu, to učiniti odmah nakon  isteka dozvoljenog vremena.

Ova  akcija, koja se ne provodi prvi put u ovoj godini, zasigurno će povećati zalihe krvi u odjeljenjima za transfuziju, te na taj način  spasiti živote  mnogih sugrađana.