Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Na magistralnom putu M-5 smrtno stradao motociklista

| Istočno Sarajevo | Ponedeljak, 30. jul 2018.

Na dijelu magistralnog putu M-5, LJubogošta- Pale, 28.07.2018. godine, oko 23,05 časova, dogodila se saobraćajna nezgoda, u kojoj je jedno lice smrtno stradalo.

U saobraćajnoj nezgodi učestvovalo je lice V.O. iz Istočne Ilidže, koje je upravljalo motociklom marke „Moto-Guzzi“, a koje je tom prilikom na licu mjesta smrtno stradalo.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo uviđaj lica mjesta saobraćajne nezgode su izvršili policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Pale, koji u toku vršenja uviđajnih radnji nisu mogli utvrditi tačan broj učesnika, kao ni uzrok saobraćajne nezgode.

Policijski službenici su narednog dana, operativnim radom na terenu, došli do saznanja da se u vezu sa ovom saobraćajnom nezgodom može dovesti lice V.S. iz Pala, te su isto uz saglasnost tužioca lišili slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Ugrožavanje javnog saobraćaja“ i „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći“.

U toku je rad na kompletiranju predmeta, nakon čega će lice lišeno slobode uz Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima „Ugrožavanje javnog saobraćaja“ i „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći“, biti predato Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.