Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Rasvijetljen pokušaj „Razbojništva“ na benzinskoj pumpi

| Banja Luka | Utorak, 31. jul 2018.

Na zahtjev policijskih službenika Policijske uprave Istočno Sarajevo, na području Kantona Sarajevo, a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, lišena su slobode dva lica sa inicijalima Š.E. (1994) i B.E. (1992) iz opštine Stari Grad, Kanton Sarajevo, zbog osnova sumnje da su izvršili krivično djelo „Razbojništvo“ u  pokušaju.

Naime, lica se sumnjiče da su dana 26.07.2018. godine, oko 02,40 časova, pokušala izvršiti razbojništvo na benzinskoj pumpi „Sarajevo-invest“, u ulici Karađorđeva, opština Pale, sa još dva maskirana lica, od kojih jedan vatrenim oružjem (pištolj) udara u stakleni portal na ulaznim vratima, usljed čega dolazi do ispadanja okvira i municije iz oružja, nakon čega se udaljavaju u nepoznatom pravcu.

Tokom kriminalističke obrade lica, koja je izvršena pod nadzorom postupajućeg tužioca, lice B.E. u potpunosti priznaje izvršenje opisanog krivičnog djela, dok policijski službenici PU I.Sarajevo daljom kriminalističkom obradom imenovanog indentifikuju i druga dva izvršioca, a radi se o licima B.E.(1992) iz Starog Grada, Kanton Sarajevo i I.E.(1989) iz opštine Novi Grad.

Nakon dokumentovanja predmeta, protiv navedenih lica biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo.