Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Ministar Lukač posjetio novu lokaciju za registraciju vozila PU Banja Luka

| Banja Luka | Srijeda, 01. avgust 2018.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač danas je u Banjaluci posjetio novootvorene prostorije lokacije za registraciju vozila koje će u budućem periodu koristiti agencije za posredovanje u obavljanju ovih poslova. 

Ministar Lukač je istakao da je cilj otvaranja nove kancelarije za registraciju motornih vozila da se rastereti šalter-sala u Policijskoj upravi Banja Luka u kojoj građani predaju zahtjeve za izdavanje svih ličnih dokumenata i registraciju vozila, te preuzimaju dokumente po njihovom izdavanju. On je napomenuo da je prošle godine podnešeno više od 100.000 zahtjeva za registraciju vozila, te da će otvaranje nove kancelarije doprinijeti bržem i efikasnijem obavljanju registracije vozila i građanima i agencijama za posredovanje.

Na novoj lokaciji službenici MUP-a Republike Srpske na tri šaltera zaprimaće zahtjeve koje podnose zaposleni u agencijama za posredovanje, umjesto na dva koja su za ove namjene funkcionisala u šalter-sali PU Banja Luka. Ostaje mogućnost predaje zahtjeva i putem pisarnice u PU Banja Luka u kancelariji 122.

Istovremeno će i za fizička lica u šalter-sali biti unapređena usluga, tako da će, takođe, umjesto dosadašnja dva, građani moći da predaju zahtjeve na tri šaltera.

Nova lokacija za registraciju vozila smještena je na adresi Jug Bogdana 6, a radno vrijeme je od 07,00 do 20,00 svaki radni dan i subotom od 07,00 do 13,00 časova.