Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pokažimo djeci kako se bezbjedno učestvuje u saobraćaju!

| Trebinje | Ponedeljak, 27. avgust 2018.

 

Policijska uprava Trebinje će u vremenskom periodu od 27.08. do 28.09.2018. godine da realizuje republičku preventivno-represivnu akciju „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ kroz tri faze.

U prvoj fazi policijski službenici će obići škole, utvrditi raspored nastave kako bi se obezbjedilo prisustvo policijskih službenika u vrijeme školskih odmora i pauza. Takođe, će se vršiti kažnjavanje nepropisnog parkiranja u zonama škola, autobuskih stajališta i pješačkih prelaza.

Druga faza podrazumjeva održavanje predavanja prvim razredima o bezbjednom učestvovanju pješaka i biciklista u saobraćaju i pravilnom prelasku ulice. Takođe, će se vršiti kontrola vozila koja vrše organizovani prevoz djece.

Treća faza će se realizovati od 03. do 28.09.2018. godine, a ogledaće se u pojačanom prisustvu i radu policijskih službenika u urbanim zonama i u blizini školskih objekata.

Policijska uprava Trebinje podsjeća sve vozače, da je ograničenje brzine kretanja u zonama škola 30 km/h. Takođe, u prethodnim godinama nije bilo evidentiranih saobraćajnih nezgoda, u zonama škola, u kojima su djeca školskog uzrasta bila jedan od učesnika.

Poštujmo saobraćajne propise.