Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka preduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju napada na novinara RTV BN

| Banja Luka | Ponedeljak, 27. avgust 2018.

 

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka preduzimaju sve mjere i radnje na rasvjetljavanju napada na novinara RTV BN, V.K. (1982) koji se dogodio sinoć, u Banja Luci.

Dana 26.08.2018. godine, oko 20,45 časova, policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, postupili su po prijavi da su dva maskirana lica, u Banja Luci, u ulici Banović Starhinje, fizički napala V.K. (1982) iz Banja Luke, novinara RTV BN, kom prilikom su mu nanesene tjelesne povrede u predjelu glave.

Povrijeđeno lice je medicinski zbrinuto u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske.

Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka su odmah, u prisustvu dežurnog Okružnog javnog tužioca pristupili vršenju uviđaja na licu mjesta koji je okončan u noćnim časovima, te se intenzivno preduzimaju i druge istražne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske najoštrije osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja usmjerenog prema novinarima.