Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Zaštitimo najmlađe učesnike u saobraćaju

| Istočno Sarajevo | Četvrtak, 30. avgust 2018.


U okviru republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, koja se sprovodi tokom mjeseca septembra, a povodom početka nove školske godine, policijski službenici Policijske uprave Istočno Sarajevo realizovaće niz preventivnih aktivnosti usmjerenih na zaštitu i bezbjednost djece u saobraćaju.

Tokom akcije, biće održana edukativna predavanja u školama na temu bezbjednog i pravilnog učešća pješaka u saobraćaju, posebno djece koja prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju.

Napomonjemo da će policijski službenici vršiti pojačanu kontrolu saobraćaja sa akcentom na brzinu kretanja vozila, kao i sankcionisati sva nepropisno parkirana i zaustavljena vozila u zonama škola, pješačkih prelaza i autobuskih stajališta.

Policijska uprava Istočno Sarajevo apeluje na vozače da sa pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, poštuju ograničenje kretanja vozila u zonama školskih ustanova, kao i putnih komunikacija kojima se kreće veći broj učenika, te da na taj način zajedno zaštitimo najmlađe učesnike u saobraćaju.