Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Formiran Štab bezbjednosne akcije povodom posjete Lavrova

| Banja Luka | Četvrtak, 30. avgust 2018.

Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum danas je u Banjaluci održao prvi sastanak Štaba bezbjednosne akcije, koji je formiran u cilju pripreme plana i preduzimanja mjera po prvom stepenu obezbjeđenja povodom posjete ministra inostranih poslova Ruske Federacije, gospodina Sergeja Lavrova Repbulici Srspkoj.

Štab akcije, kojim će rukovoditi direktor Ćulum, čine pripadnici Ministarstva, a po potrebi će se u rad štaba uključivati i predstavnici drugih institucija i organizacija, koje će aktivno učestvovati u obezbjeđenju ove posjete.

U okviru prvog sastanka direktor Ćulum je predočio svim članovima štaba osnovne mjere i radnje koje će biti preduzete u narednom periodu, a povodom priprema obezbjeđenja posjete gospodina Lavrova.

Direktor se osvrnuo na obezbjeđenje posjete predsednice Saveta Federacije, Gornjeg doma Federalne skupštine Valentine Matvijenko, koje je takođe sprovedeno po prvom stepenu, te istakao da će iskustva iz ove bezbjednosne akcije biti dragocjena za obezbjeđenje ove posjete.

Na osnovu iznesenih prijedloga članova štaba, direktor je prvi sastanak Štaba zaključio sa naloženim mjerama početnih priprema bezbjednosne akcije.

Posjeta gospodina Lavrova zakazana je za 16. i 17. septembar i održaće se na teritoriji gradova Banjaluka i Istočno Sarajevo.