Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Na području Bijeljine jedno lice lišeno slobode zbog zlopupotrebe opojnih droga

| Bijeljina | Petak, 31. avgust 2018.

 
Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina  u cilju otkrivanja rasvjetljavanja i dokazivanja krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, 30.08.2018.godine pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva i Osnovnog suda u Bijeljini,  izvršili su pretresanje stanova i drugih prostorija kod dva lica na području grada Bijeljina zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo iz oblasti zlopupotreba opojnih droga.
 Pretresanje je izvršeno kod lica A.V. (1982) i B.V. (1996)  iz Bijeljine. Prilikom pretresanja  pronađeno je 54 grama opojne droge  „kokain“, 898 grama opojne drohe „marihuane“, digitalna vaga i pribor za pakovanje opojne droge, kao i  228 komada tableleta opojne droge „ekstazi“,  Lice B.V lišen je slobode od strane policijskih službenika PU Bijeljina.
 Policijski službenici PU Bijeljina će nastaviti dalji rad po navedenim predmetima u cilju utvrđivanja i dokumentovanja svih relevantnih činjenica u vezi izvršenja krivičnih djela od strane osumnjičenih lica A.V i B.V ,  nakon čega će  OT Bijeljina po realizaciji potrebnih istražnih mjera i radnji , biti podnešen izvještaj o izvršenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.