Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Od 01.09 do 30.09.2018.godine na putevima Policijske uprave Bijeljina radarski sistem „Dual“

| Bijeljina | Petak, 31. avgust 2018.

 

Policijska uprava Bijeljina obavještava građane da će na putevima koji su u našoj nadležnosti od  01. septembra do 30. septembra 2018. godine,  kontrola brzine kretanja vozila vršiće se preko radarskog sistema Dual“.

 Dual“ je savremeni radarski sistem koji može da mjeri brzinu u više saobraćajnih traka u oba pravca, bez obzira na doba dana i vremenske prilike. Radar „Dual“ je uređaj koji ima memoriju na koju policijski službenik ne može da utiče.

 Naime, na  području Policijske uprave Bijeljina u prvih osam mjeseci tekuće godine,  veliki  broj je  nastradalih vozača motocikla  i mopeda i to 43 vozača .Od ukupnog broja nastradalih ,pet vozača i jedan suvozač smrtno su stradali, šest vozača motocikla i četiri  vozača mopeda zadobili su teške tjelesne povrede, dok je 14 vozača motocikla i 13 vozača mopeda zadobilo lakše tjelesne povrede.

 Policijska uprava Bijeljina apeluje na vozače da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja, da brzinu kretanja prilagode stanju i uslovima puta,  te da ne započinju vožnju i pod dejstvom alkohola.

 Vozite polako i oprezno i ne dozvolite sebi da zbog neprilagođene brzine postanete dio crne statistike!