Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Danas počinje škola – vozači oprez!

| Banja Luka | Ponedeljak, 03. septembar 2018.


 Povodom početka nove školske godine, podjećamo da će policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“ sprovoditi pojačanu kontrolu saobraćaja u blizini škola i na putnim pravcima na kojima se u većem broju kreću djeca, sa posebnim akcentom na brzinu i poštovanje pješačkih prelaza, te da će sankcionisati nepropisno parkiranje u zonama škola, na autobuskim stajalištima kao i zonama pješačkih prelaza.

 Takođe, policijski službenici će u ovom periodu vršiti pojačanu kontrolu vozila koja vrše organizovan prevoz djece, a ona vozila koja svojim stanjem odaju sumnju da su tehnički neispravna upućivati na vanredne tehničke preglede.

 Za učenike najmlađih uzrasta organizovaće se predavanje na temu bezbjednog i pravilnog učešća pješaka i biciklista u saobraćaju.

 Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na vozače da s pojačanom pažnjom učestvuju u saobraćaju, te da prilagode brzinu uslovima puta, naročito na putnim pravcima na kojima se u većem broju kreću učenici i u blizini škola.