Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pripadnici UKP-a održali prvi sastanak sa norveškim istražnim timom

| Banja Luka | Ponedeljak, 03. septembar 2018.

 

 

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske danas su u Banjaluci održali prvi konstruktivni sastanak sa norveškim timom istražilaca na čelu sa policijskim tužiocem Kraljevine Norveške, a u vezi sa vođenjem krivčnog postupka protiv lica inicijala Z.K. zbog ubistva dva lica u Trnopolju 28.07.2014. godine.

Pripadnici norveškog tima će u narednom periodu u saradnji za pripadnicima UKP-a i Policijske uprave Prijedor, preduzeti niz operativno taktičkih mjera i radnji s ciljem izuzimanja dokaznih materijala u skladu sa norveškim zakonodavstvom, kompletiranja kričnog predmeta, te daljeg krivičnog gonjenja lica Z.K.

Ova saradnja se odvija na osnovu Evropske konvencije o međusobnom pružanju pravne pomoći u krivičnim stvarima kao i na osnovu drugih međunarodnih konvencija kojima je uređena ova oblast.

Policijski tužilac Kraljevine Norveške je ovom prilikom izrazio zadovoljstvo zbog uspostavljene saradnje povodom ovog slučaja, ali i povodom dosadašnjeg pozitivnog iskustva stečenog kroz raniju saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Podsjećamo da su pripadnici Policijske uprave Prijedor, tadašnjeg Centra javne bezbjednosti Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka 01.08.2014. godine protiv lica Z.K. podnijeli Ivještaj o izvršenom krivčnom djelu „Teško ubistvo“ dva lica u Trnopolju.