Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišeno slobode lice koje je izvršilo više krivičnih djela na području opštine Derventa

| Doboj | Petak, 21. septembar 2018.

 

             Policijski službenici Policijske stanice Derventa, 20.09.2018. godine, lišili su slobode lice A.S. (1992) iz Dervente, zbog osnova sumnje da je izvršilo više krivičnih djela na području opštine Derventa.

            Za lice A.S. postoji osnov sumnje da je tokom septembra tekuće godine, upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta izvršilo provale u četiri ugostiteljska objekta na području ošpštine Derventa ( „3P“ u Derventi, „Lovac“ u Polju, Bianko“ i „Brada“ u Lugu), odakle je nakon izvršene premetačine iz unutrašnjosti objekata i iz aparata za igre na sreću otuđivalo novac i druge predmete. Za navedeno lice postoji i osnov sumnje da je u toku noći 14.09.2018. godine, izvršilo manje oštećenje na vratima pravoslavne crkve u mjestu Lug, područje opštine Derventa.

            Lice A.S. je izvršenjem navedenih krivičnih djela oštećenim licima pričinilo materijalnu štetu u ukupnom iznosu od oko 2.000,00 KM.  

            Nakon završene kriminalističke obrade protiv lica A.S. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj za izvršena četiri krivična djela „Teška krađa“ i krivično djelo „Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari“.