Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Služenje parastosa i polaganje vijenaca u čast poginulih i nestalih pripadnika Centra javne bezbjednosti Banja Luka

| Banja Luka | Petak, 21. septembar 2018.


Služenjem parastosa, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen ploči, danas 21.9.2018. godine, ispred Policijske uprave Banja Lukaobilježeno je sjećanje na ratna dejstva Posebne jedinice policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka iz septembra 1995. godine, a minutom ćutanja odata je počast poginulim i nestalim pripadnicima Policije Republike Srpske u proteklom Odbrambeno- otadžbinskom ratu.

Vijence je ime u Boračke organizacije Centra javne bezbjednosti Banja Luka, položili su komadanti čete Posebne jedinice policije, Boško Pandža i Ilija Ćibić, te delegacije Boračke organizacije Grada Banja Luka i delegacija Grada Banja Luke. Ovom svečanom činu su prisustvovali i članovi porodica poginulih i nestalih boraca i veliki broj kolega koji su na spomen obilježje  položili cvijeće i zapalili svijeće.

 Obilježavanje sjećanja na ratna dejstva Posebne jedinice policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka iz septembra 1995. godine prešlo je u tradiciju sa ciljem da se njihova žrtva za slobodu Republike Srpske nikada ne zaboravi.