Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišen slobode zbog napada na službena lica u vršenju službene dužnosti

| Modriča | Petak, 21. septembar 2018.

 

            Policijski službenici Policijske stanice Modriča, 20.09.2018. godine, lišili su slobode lice I.B. (1952)sa područja opštine Modriča, zbog osnova sumnje da je isti dan napalo službena lica u vršenju službene dužnosti.

            Navedeno lice je istog dana oko 18,30 časova, Policijskoj stanici Modriča prijavilo da je između njega i člana porodice, odnosno lica J.B. došlo do određenih nesuglasica. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske stanice Modriča koji su nakon obavljenog razgovora sa licem J.B. otišli do porodične kuće prijavitelja. Dolaskom pred kuću prijavitelja, patrola policije  je pokucala i predstavila se, a potom je lice I.B. iz unutrašnjosti, sa vatrenim oružjem pucalo kroz ulazna vrata porodične kuće, nakon čega su se policijski službenici udaljili na bezbjedno mjesto. Nakon navedenog,  lice I.B. je izašlo ispred kuće te je ispalilo još dva hica u nepoznatom pravcu, a  potom je uz upotrebu sredstava za vezivanje lišeno slobode.

            Uzvršen je uviđaj, prilikom čega je pronađen i oduzet puškomiraljez sa dva okvira sa municijom.

            Izvršenim alkotestiranjem kod lica I.B. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 1,39 g/kg..

            Navedeno lice će danas uz Izvještaj o  izvršenom krivičnom djelu „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“ i krivičnom djelu „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, biti predato u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj.