Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Do sada najveće interesovanje učenika za školsku soabraćajnu sekciju u Brodu

| Doboj | Petak, 21. septembar 2018.

Policijski službenici Policijske stanice Brod,  20.09.2018. godine, formirali su školsku saobraćajnu sekciju sa do sada najvećim interesovanjem učenika (46).

Tokom ove školske godine, policijski službenici su otišli korak dalje, na način da su Osnovnoj  školi „Sveti Sava“  u Brodu, obezbjedili i osposobili uređaj koji daje simulaciju vožnje u gradskim saobraćajnim uslovima. Naime na uređaju postoje komande kao u vozilu (kvačilo, kočnica i gas), volan, pokazivač pravca i mjenjač, te ispred njih na ekranu putem računara prenosi se stvarna saobraćajna situacija koja vlada u gradskim uslovima saobraćaja u kojim učenici učestvuju kao vozači motornog vozila.

Povodom  realizacije akcije ,,Zaštitimo djecu u saobraćaju“, dana 12.9.2018. godine, pomoćnik komandira Željko Šainović je u OŠ Sveti Sava u Brodu, sproveo testiranje iz poznavanja saobraćajnih propisa i upravljanja biciklom na poligonu spretnosti, u cilju popunjavanja  saobraćajne sekcije sa novim članovima. Kroz testiranja je prošlo oko 150  učenika četvrtih i petih razreda.

Takođe, povodom  realizacije navedene akcije, 19. i 20.09.2018. godine, za oko 160 učenika nižih razreda navedene škole, održali su i predavanja na temu bezbjednog i pravilnog učešća djece u saobraćaju.