Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Tokom vanrednog tehničkog pregleda autobusa kojima se prevoze učenici kod 92,59% utvrđena tehnička ispravnost

| Doboj | Petak, 28. septembar 2018.


Nastavljajući sa realizacijom republičke akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj, su tokom mjeseca septembra tekuće godine sproveli dvije akcije pojačane kontrole autobusa kojima se vrši javni prevoz putnika, sa posebnim akcentom na kontrolu autobusa kojima se vrši organizovani prevoz učenika.

Tokom akcije ukupno je kontrolisano 28 autobusa od kojih je 27  upućeno na vanredni tehnički pregled, gdje je za dva autobusa utvrđena tehnička neispravnost, dok se jedan vozač odbio da izvrši vanredni tehnički pregled autobusa. Tehnički neispravni autobusi su isključeni iz saobraćaja dok su vozačima izdati prekršajni nalozi.

Takođe u jednom slučaju je utvrđena odgovornost pravnog i odgovornog lica u pravnom licu te će isti takođe biti sankcionisani.

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj su tokom mjeseca avgusta tekuće godine  održali sastanak sa prevoznicima koji se bave javnim prevozom putnika na području grada Doboja,  te su im tom prilikom sugerisali da svoje autobuse pripreme za početak školske godine, a što je pokazalo da su navedene preventivne akivnosti policijskih službenika dale veoma dobre rezultate.

Apleujemo na građane, vozače motornih vozila, da provjere ispravnost svojih vozila te da sve uočene nepravilnosti blagovremeno otklone, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju  podigli na što veći nivo.