Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pronađen dvadesetjedan ilegalni migrant

| Bijeljina | Petak, 28. septembar 2018.


Na području Policijske uprave  Bijeljina 27.09.2018. godine   u dvije odvojene grupe, pronađen je 21  ilegalni migrant, mlađe starosne dobi, koji su na teritoriju Republike Srpske ilegalno ušli iz susjednih zemalja.

Naime,  na području Policijske stanice Lopare  pronađeno je  12 ilegalnih migranta, provjerama je  utvrđeno da se radi o ilegalnim migrantima bez identifikacionih dokumenata poreklom iz Pakistana (11) i Irana (1).

Istog dana,  na području Policijske  stanice Ugljevik pronađena je grupa od devet ilegalnih migranata, bez identifikacionih dokumenata, a provjerama je utvrđeno da se radi o migrantima porijeklom iz Pakistana (7) , Indije (1) i Avganistana (1).

U mjesecu avgustu  tekuće godine, na području Policijske uprave Bijeljina pronađeno je 637 ileglnih  migranata, a najviše migranata od početka godine  pronađeno je  na području PS Janja i to 623 migranta i PS BN II 315.                                               

Sva pronađena lica po pronalasku  predaju se   Službi za strance -Terenska kancelarija Bijeljina ili Graničnoj policiji.