Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Akcija „Lava“ rezultirala pronalaskom opojne droge i sprovođenjem lica

| Banja Luka | Subota, 29. septembar 2018.

 

     Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, 28.09.2018. godine, realizovali su akciju kodnog naziva „Lava“ koja je rezultat višemjesečnih aktivnosti pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, usmjerenih na spriječavanje i otkrivanje krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

        U akciji je saslušano više lica, a lišen je slobode G.D.(1965) iz Banja Luke, osumnjičen da je u prethodnom periodu, na području grada Banje Luke, neovlašćeno nabavljao, držao i prodavao supstance i aparate koji su proglašeni za opojne droge.

       Na osnovu naredbe nadležnog suda, istog dana u Banjoj Luci, izvršen je pretres stana i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni i tom prilikom je pronađeno i oduzeto više pakovanja zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, vaga za precizno mjerenje, te drugi predmeti pogodni za pakovanje, konzumiranje i dalju distribuciju opojnih droga.

     Osumnjičeni, G.D. će, 29.09.2018. godine, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“ biti sproveden u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka, na dalje postupanje iz njihove nadležnosti.