Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Dva lica lišena slobode zbog krivičnog djela „Krijumčarenje ljudi“

| Bijeljina | Ponedeljak, 01. oktobar 2018.


Policijski službenici Policijske stanice Lopare, 29.09.2018.godine, lišili su slobode  dva lica inicijala  V.V (1997) i S.L (1997) iz Zvornika , zbog postojanja  osnova sumnje da su  počinili krivično djelo „Krijumčarenje ljudi“.

 Naime, policijski službenici PS Lopare preduzimajući operativno-taktičke mjere i radnje, na putu Bijeljina-Tuzla u mjestu Priboj, obaviješteni su  od strane građana  da je NN vozač sa putničkim automobilom „Ford“ primjetivši Policijske službenike na putu , skrenuo u dvorište porodične kuće lica M.R. i  udaljio se  u nepoznatom pravcu  ostavljajući putnički automobil.

Prilikom kontrole, u automobilu  je  pronađeno pet ilegalnih migranta  bez identifikacionih dokumenata poreklom iz Irana za koje postoje osnovi sumnja da su ilegalno prešli granicu sa susjednom državom.

Brzom intervencijom policijskih službenika, pronađena su i  identifikovana  lica koja su prevozila migrante , a o  svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva BiH. Policijski službenici nastavljaju dalji rad na kompletiranju i dokumentovanju krivičnog djela „Krijumčarenje ljudi“.