Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Predstavnici MUP-a Republike Srpske i ove godine na manifestaciji Noć istraživača

| Banja Luka | Ponedeljak, 01. oktobar 2018.

 
Predstavnici Uprave za policijsku obuku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske učestvovali su i ove godine u manifestaciji nauke i istraživačkog rada „Evropska Noć istraživača 2018“ u Banjaluci, koja je održana 28. i 29. septembra, pod sloganom „Let’s steam: Stvarajmo nove prilike”.
U sklopu ove manifestacije, MUP Republike Srpske je u Domu omladine na sajmu nauke i tehnike,na više štandova predstavio diokriminalističko-tehničkih i forenzičkihsredstava i metoda koje koristi Policija Republike Srpskeu svom radu.
Ovaj sajam samo je dio onoga što je manifestacija Evropska noć istraživača ponudila posjetiocima, a u okviru sajma organizovane su demonstracije naučno – istraživačkih postignuća kroz koja je nauka predstavljena na djelu; Interesantna predavanja i debate.
Ovogodišnja Noć istraživača organizovana je dvije večeri na više lokacija, uglavnom ustanova kulture u Banjaluci kao što su Narodna i univerzitetska biblioteka, Muzej savremene umjetnosti, Muzej Republike Srpske, te Dječije pozorište Republike Srpske.
Banjalučki Dom omladine bio je domaćin centralnog dijela manifestacije, dok su u organizaciji učestvovali još i Tehnička škola Banjaluka, te centar „Robokids“.
Noć istraživača je evropski događaj pokrenut od strane Evropske komisije 2005. godine. Ove godine, manifestacija je u Banjaluci organizovana je po sedmi put, a pripadnici MUP-a Republike Srpske po peti put su učestvovali u ovoj manifestaciji.