Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Pronađeni zasadi indijske konoplje na području PU Doboj

| Doboj | Ponedeljak, 01. oktobar 2018.

 

             U sklopu operativne akcije „Plantaža“, policijski službenici Policijske uprave Doboj, 29.09.2018. godine, između rijeka Lukavica i Bosna, u mjestu Bušletić, područje grada Doboja,  pronašli su i uništili zasad indijske konoplje na kome je bilo uzgojeno sedam stabljika indijske konoplje visine od 200 do 270 cm i jednu slomljenu stabljiku dužine od oko 150 cm.         

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Doboj preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju lica koje je zasadilo i uzgojilo indijsku konoplju, odnosno izvršilo krivično djelo „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“.

            Takođe, policijski službenici Policijske stanice Derventa, 14.09.2018. godine, prilikom obilaska terena na lokalitetu zvanom „Patkovača“, koji se nalazi uz rijeku Ukrinu, u mjestu Kukavice, područje opštine Derventa, pronašli su dvije stabljike indijske konoplje, jedna visine od oko 140 cm a druga visine od oko 240 cm. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.