Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišeno slobode lice zbog krivičnih djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“

| Zvornik | Srijeda, 24. oktobar 2018.

Policijski službenici Policijske stanice Šekovići, lišili su slobode lice inicijala B.Đ. (1955) iz Šekovića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivična djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Naime, Policijskoj stanici Šekovići, 23.10.2018. godine, prijavljeno je da je u mjestu Kalabače, opština Šekovići, lice B.Đ. pucalo iz vatrenog oružja. Preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju ovog događaja, policijski službenici PS Šekovići su utvrdili da je 23.10.2018. godine, u mjestu Kalabače, došlo do verbalnog sukoba između lica B.Đ. i Z.Đ. nakon čega je lice B.Đ. iz poluautomatske puške ispalilo jedan hitac. Policijski službenici su uz potvrdu privremeno oduzeli poluautomatsku pušku.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv osumnjičenog slijedi podnošenje izvještaja zbog krivičnih djela „Izazivanje opšte opasnosti“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.