Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Posjeta delegacije MUP-a Srbije

| Banja Luka | Utorak, 30. oktobar 2018.

       Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum primio je danas delegaciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije koju je predvodio pomoćnik ministra načelnik Sektora za analitiku, telekomunikacije i informacione tehnologije Slobodan Nedeljković.
       Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima dva ministarstva na realizaciji Sporazuma o saradnji u oblasti informaciono komunikacionih tehnologija, koji su potpisali ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač i ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović.
      Tokom posjete MUP-u Republike Srpske, delegacija MUP-a Srbije upoznala se sa nadležnostima i organizacijom MUP-a Republike Srpske i Uprave za informaciono-komunikacione tehnologije, kao i sa stepenom razvoja informaciono-komunikacionih sistema. Posebno se govorilo o samostalnom razvoju informacionih sistema MUP-a Republike Srpske, bezbjednosti informaciono-komunikacionih sistema, kao i o borbi protiv visokotehnološkog kriminala.
       Takođe, posjetili su Upravu policije (Policijsku stanicu za obradu prekršaja), Policijsku upravu Banja Luka i Upravu za policijsku obuku.