Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lažnim predstavljanjem i prevarom pribavio materijalnu korist u iznosu od oko 2.600,00 KM

| Banja Luka | Srijeda, 31. oktobar 2018.

        Policijski službenici Policijske uprave Banja Luka, postupanjem po zaprimljenim prijavama da je izvršeno više krivičnih djela „Prevara“, na području Banje Luke i Laktaša, na osnovu operativnih i istražnih mjera i radnji identifikovali su lice inicijala N.V. (1989) iz Cazina.
        Lice se sumnjiči da je u vremenskom periodu od septembra do oktobra 2018. godine izvršilo šest krivičnih djela, od kojih četiri krivična djela  „Prevara“ i dva krivična djela „Lažno predstavljanje“, na način da je prethodno dogovarao prodaju vozila sa oštećenima, uzimao avans od njih kao garanciju da vozilo neće biti prodato drugim licima, a svoj kredibilitet potvrđivao lažno predstavljajući se kao ovlašćeno službeno lice.  
        Osumnjičeni oštećenima nije prodao vozila za koju uslugu je uzimao avans, već je za sebe stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.600,00 KM.
        O svim činjenicama obavješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka koji je naložio da se u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv N.V. za pomenuta krivična djela. Rad
na utvrđivanju eventualne povezanosti N.V sa izvršenjem drugih krivičnih djela je u toku.