Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Visok koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih djela na području PU Istočno Sarajevo

| Istočno Sarajevo | Ponedeljak, 26. novembar 2018.

      U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo danas je održana redovna pres konferencijao rezultatima rada za mjesec oktobar tekuće godine. Novinarima se obratio načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac i zamjenik načelnika Igor Kušić.
      Načelnik Šehovac stanje bezbjednosti na području PU Istočno Sarajevo ocijenio je kao zadovoljavajuće, kako u oblasti kriminaliteta, javnog reda i mira, tako i u oblasti stanja bezbjednosti saobraćaja.
      Takođe, načelnik ističe da su protekli mjesec obilježili su opšti izbori u BiH, koji su protekli bez većih incidenata, ali naglašava da predstoji period turističke sezone na Jahorini, te da će PU Istočno Sarajevo sa ostalim organizacionim jedinicama MUP-a Republike Srpske preduzeti sve neophodne mjere i radnje kako bi zimska turistička sezona protekla bezbjedno.
      Zamjenik Kušić  istakao je da je u izvještajnim periodu evidentirano 64 krivičnih djela, podneseno 56 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu nadležnom tužilaštvu, protiv 53 lica. Od ukupnog broja krivičnih djela, najveći broj, čak 43, je oblasti opšteg kriminalteta, sedam krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, 10 krivičnih djela iz oblasti bezbjednosti javnog saobraćaja, dva krivična djela iz oblasti opojnih droga, dok su registrovana dva krivična djela  „Krijumčarenje ljudi“ iz KZ BiH.
      Iz oblasti javnog reda i mira u oktobru je je evidentirano 36 narušavanja javnog reda i mira, a narušavanja u većem obimu, u kojem bi očestvovalo pet ili više lica, nije bilo.
      Dogodilo se 87saobraćajnih nezgoda, od kojih nijedna za posljedicu nije imala smrtno stradalo  lice,  dok je registrovano sedam saobraćajnih nezgoda sa teškim tjelesnim povredama lica, 11 sa lakšim i 69 nezgode sa manjom materijalnom štetom.
      Evidentirano je 2.297  prekršaja, dok je iz saobraćaja isključeno 103 vozača i 56 vozila. Ukupno je sankcionisano 2.120 učesnika u saobraćaju.