Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Lišen slobode odmah po izvršenju krivičnog djela „Krađa“

| Mrkonjić Grad | Ponedeljak, 26. novembar 2018.

       Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, na licu mjesta izvršenja krivičnog djela, identifikovali su i lišili slobode lice inicijala S.LJ. (1995.) iz Mrkonjić Grada, osumnjičeno da je izvršilo krivično djelo „Krađa“.
     Naime, Policijskoj stanici Mrkonjić Grad, 26.11.2018. godine, oko 00,25 časova, radnica u Salonu igara, privatno vlasništvo, u ulici NJegoševa broj 3, opština Mrkonjić Grad, prijavila je da je nepoznato liceiskoristilo njenu nepažnju, te sa šanka otuđilo novčanik u kojem se nalazio novac od pazara. Policijski službenici PU Mrkonjić Grad su odmah po saznanju da je izvršeno krivično djelo, na licu mjesta izvršenja krivičnog djela identifikovali i lišili slobode osumnjičeno lice S.LJ., od kojeg su uz potvrdu privremeno oduzeli novčanik i novac, koji će poslužiti kao dokazi u krivičnom postupku. Ovom prilikom oštećenom licu, prema njegovoj izjavi, pričinjena je materijalna šteta u iznosu od oko 840,00 KM.
       O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se osumnjičeni nakon završene kriminalističke obrade otpusti na slobodu, a da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostavi izvještaj za krivično djelo „Krađa“.