Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U saradnji sa PU Goražde pronađeni izvršioci krivičnih djela „Krađe“

| Foča | Četvrtak, 29. novembar 2018.

     Policijski službenici Policijske stanice Višegrad, u saradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Goražde, FBiH, 28.11.2018. godine, oko 19,00 časova, lišili su slobode lice inicijala E.B. (1979) i lice incijala E.H. (1983), oba iz Goražda, zbog postojanja osnova sumnje da su25.11.2018. godine  izvršili dva krivična djela „Krađa“.
      Naime, Policijskoj stanici Višegrad, 25.11.2018. godine, dvije oštećene su prijavile da im je dana 25.11.2018. godine, iz porodičnih kuća u naselju Gornja Crnča, opština Višegrad, nakon što su ih doveli u stanje omamljenosti i pospanosti E.B. i nepoznato muško  liceotuđiliodređenu količinu novca, mobilni telefon, aparat za mjerenje šećera te određenu količinu prehrambenih proizvoda.
      Na osnovu preduzetih operativnih i istražnih mjera i radnji, identifikovana  su  lišena slobode lica E.B. i E.H., a po predlogu policijskih službenika, uz nadzor okružnog javnog tužioca, na  osnovu  Naredbe za pretres stana i drugih prostorija izdate od strane Osnovnog suda u Višegradu, izvršen je pretres stana koji koristi E.B. kojom prilikom su pronađeni otuđeni predmeti.
      O svemu je obaviješten dežurni okružni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, područna kancelarija Višegrad,  koji je naložio da se preduzmu sve mjere i radnje u cilju dokumentovanja predmetnog događaja, te u redovnoj proceduri dostavi izvještaj protiv osumnjičenih.