Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Razbojništvo u Modriči

| Modriča | Četvrtak, 29. novembar 2018.

      Policijski službenici Policijske stanice Modriča, preduzimaju operativne i istražne mjere i radnje sa ciljem rasvjetljavanja krivičnog djela „Razbojništvo“, koje je izvršeno 28.11.2018. godine, oko 16,50 časova, nad radnicom apoteke u Modriči.
      Napoznato lice je uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja od radnice otuđilo novac u iznosu od oko 500 KM, nakon čega se udaljilo u nepoznatom pravcu.
O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj.
      Policijski službenici Policijske uprave Doboj preduzimaju intezivne i opsežne mjere i aktivnosti u cilju otkrivanja, onemogućavanja i odvraćanja od izvršenja  krivičnih djela razbojništva, ali i drugih krivičnih djela i protivpravnih ponašanja. Navedene mjere obuhvataju provođenje operativne obrade i kriminalističke kontrole lica, objekata i prostora, pojačani nadzor i  kontrolu lica i prevoznih sredstava, pojačano prisustvo i vidljivost policijskih službenika na mjestima sa identifikovanim povišenim bezbjednosnim rizikom, informisanje i savjetovanje poslovnih subjekata i građana, te saradnju i razmjenu informacija sa drugim policijskim upravama i kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova.
      Policijska uprava Doboj još jednom apeluje na sve subjekte (pravna i fizička lica) koja posluju gotovim novcem i drugim vrijednostima da preduzmu potrebne mjere bezbjednosti usmjerene na smanjenje rizika i zaštitu zaposlenih. U tom pravcu policijski službenici će intenzivirati nadzor nad primjenom Zakona o mjerama bezbjednosti u poslovanju gotovim novcem i drugim vrijednostima („Službeni glasnik Republike Srpske“ broj 33/15), a naročito primjenu osnovnih bezbjednosnih mjera propisanih članom 6. i preventivnih mjera propisanih članom 7. navedenog zakona.