Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Svečana sjednica povodom obilježavanja 15. godina rada Foruma za bezbjednost zajednice grada Prijedora

| Prijedor | Četvrtak, 29. novembar 2018.

      Načelnik Policijske uprave Prijedor, Dalibor Ivanić, prisustvovao je svečanoj sjednici Foruma za bezbjednost zajednice grada Prijedora, koja je održana u konferecijskoj sali Hotela „Prijedor“ .
      Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora je dana 29.11.2018. godine obilježio 15. godina uspješnog rada, te je s tim u vezi uz  redovnu sjednicu, održao i svečanu sjednicu na kojoj su, pored načelnika Policijske uprave Prijedor, prisustvovali i gradonačelnik grada Prijedora gospodin Milenko Đaković,kao i šef banjalučke kancelarije OSCE-a u BiH gospodin Dmitri Iordanidi, te predstavnici vjerskih zajednica i drugi gosti.
      Načelnik Policijske uprave Prijedor, Dalibor Ivanić, je tom prilikom nakon pozdravnog obraćanja i upućivanja čestitki povodom jubileja, odnosno 15. godina uspješnog rada Foruma za bezbjednost zajednice grada Prijedora, istakao sljedeće: Prijedorska policija od početka učestvuje u radu Foruma za bezbjednost zajednice grada Prijedora kao ravnopravan član, i ono što ohrabruje jeste činjenica da policija ne inicira sjednice Foruma, jer je Prijedor na vrijeme shvatio da bezbjednosni problemi pojedinca nisu samo problemi policije, nego cjelokupne zajednice, i da, samo zajedno možemo uspješno da ih riješimo. Prema njegovim riječima timski rad, prevencija i saradnja su ključne komponente za postizanje i održavanje dobrog stanja bezbjednosti, i upravo te tri komponente su osnov rada Foruma, ali i Policijske uprave Prijedor. Takođe, istakao je da  Prijedorski forum daje svoj doprinos na postizanju dobrog stanja bezbjednosti, i da je želja svih nas da i Forumi za bezbjednost zajednica drugih opština Prijedorske regije budu produktivni u smislu zadovoljavanja bezbjednosnih potreba građana, i da daju svoj doprinos da Prijedorska regija bude bezbjednije i bolje mjesto za život svakog pojedinca, i da im na tom putu svakako dobar primjer može biti Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora.
     Načelnik Uprave čestitao je članovima foruma na uspješnom dosadašnjem radu sa željom da tako nastave i u narednom periodu.
      Forum za bezbjednost zajednice pozvao je sve institucije i građane grada Prijedora, da kroz dijalog i jačanje povjerenja među građanima intenzivno rade na unapređenju bezbjednosnog ambijenta, opšteg kvaliteta života kao i ekonomskog prosperiteta grada.