Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Direktor Ćulum na Generalnoj skupštini SEPCA-e

| Banja Luka | Utorak, 11. decembar 2018.

Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum prisustvovao je Generalnoj skupština Asocijacije šefova policija jugoistočne Evrope (SEPCA) u Skoplju, s obzirom da Asocijacijom ove godine predsjedava Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije.

Direktor policije Republike Srpske je u okviru ove konferencije imao izlaganja koje se odnose na analitički izvještaj o prijetnjama u regionu državama članicama SEPCA-e, kao i aktivnostima SEPCA-e po inicijativi Evropske komisije o integrisanom upravljanju bezbjednošću za zemlje zapadnog Balkana i izazovima tokom razmjene informacija u okviru međunarodne policijske saradnje.

Na sastancima održanim tokom dvodnevne konferencije, ocijenjeno je da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, odnosno policija kvalitetno sarađuje sa policijama regiona.

Na konferenciji SEPCA-e jednoglasno su usvojeni zaključci koji se odnose na buduće aktivnosti koje će zemlje članice preduzimati u cilju jačanja saradnje i bezbjednosti u regionu.

Podsjećamo, SEPCA je vodeća policijska asocijacija regiona i predstavlja organizaciju posvećenu unapređenju policijskog djelovanja u regionu. NJeni ciljevi su integracija demokratskih policijskih principa, usvajanje savremenih standarda, razmjena informacija, kao i obuka kvalifikovanog kadra kroz edukaciju i istraživanja.