Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Policijska uprava Bijeljina sprovodi kampanju u vezi upotrebe pirotehničkih sredstava

| Bijeljina | Utorak, 18. decembar 2018.

      Kako bi novogodišnji i božićni praznici prošli na miran i dostojanstven način, Policijska uprava Bijeljina organizovala  je čitav niz preventivnih aktivnosti.  Jedna od tih aktivnosti jesu i edukativna predavanja u školsko – obrazovnim ustanovama kojom prilikom će  učenici, roditelji i nastavnici,  biti informisani  o mogućim posledicama koje nastaju nestručnim rukovanjem pirotehničkim sredstvima, ali i o odredbama Zakona koji sankcionišu upotrebu nedozvoljenih pirotehničkih sredstava.
      Petarde i ostali pirotehnički rekviziti nisu igračke, nego male bombe, koje u dječijim rukama mogu izazvati nesreću i zato ih ne treba poklanjati djeci. Kod 70% povreda nastalih upotrebom pirotehnike stradaju prsti ruku, dok opekotine lica i ozljede očiju, usta i nosa, te oštećenje sluha, čine preostalih 30%.
      Policijska uprava Bijeljina apeluje na roditelje da djecu upoznaju sa mogućim posledicama nestručne upotrebe pirotihničkih sredstava, da petarde nisu igračke i da ne postoji bezopasna pirotehnika.Pozivamo predstavnike medija da svojim pisanim i radio-televizijskim prilozima doprinesu podizanju svijesti građana o neophodnosti pravilnog rukovanja i poštivanja zakonskih odredbi vezanih za upotrebu pirotehničkih sredstava.
     
Nizom preventivnih aktivnosti koje preduzimaPolicijska uprava Bijeljina, želimo doprinijeti da predstojeći novogodišnji i božićni praznici proteknu u miru i bez neželjenih posledica.