Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Osumnjičeni za krivično djelo „Iznuda“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“

| Prijedor | Utorak, 18. decembar 2018.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije, 16.12.2018. godine, lišili su slobode lica inicijala D.L. (1994) i D.R. (1993) oba iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivično djelo „Iznuda“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.
        Kriminalističkom obradom utvrđeno je da su osumnjičena lica D.L. i D.R. dana 16.12.2018. godine, oko 16,00 časova, došla u mjesto Saničani, u porodičnu kuću vlasništvo lica T.T. (1951) iz Prijedora, te od oštećenog na ime navodnog duga prema drugom licu tražila određen novčani iznos, a koji im isti nije predao, nakon čega su uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja, fizički napala oštećenog te mu nanijela lake tjelesne povrede.
       
Prilikom preduzimanja mjera i radnji na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela kod osumnjičenog lica D.R. pronađeno je i privremeno oduzeto vatreno oružje-pištolj i određena količina pripadajuće municije.
       
Nakon kriminalističke obrade osumnjičena lica su uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Iznuda“ i „Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“ predata u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Prijedor na dalje postupanje.