Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Apel građanima zaštitite svoju imovinu u zimskim mjesecima

| Bijeljina | Četvrtak, 03. januar 2019.

        Policijska uprava Bijeljina apeluje na građane da povedu računa o zaštiti svoje imovine, kao i da prijave policiji kretanje sumnjivih i nepoznatih lica ili vozila, naročito u naseljima i ulicama gdje je  mala frekvencija kretanja lica i vozila.
      U periodu januar-novembarna području Uprave, prijavljeno je  476  krivičnih djela protiv imovine. Najviše krađa izvršeno je provalama u porodične kuće, stanove, vikendice i dr.
       Iz porodičnih kuća i stanova najčešće  se otuđuje novac, zlatni nakit, oružje, tehnička roba, kao i ostali predmeti koji se lako i brzo mogu prodati na tržištu.
       Za razliku od ljetnih mjeseci krivična djela protiv imovine su intezivnija, početkom jeseni i u zimskom periodu, kada je dan kraći od noći.
       Kao bi zaštitili svoju imovinu, kao mjera prevencije preporučuje se postavljanje alarmnih i video-nadzornih sistema,kao i da prilikom odlaska iz kuće ili stana na duži period,  građani angažuju prijatelje ili rodbinu koji će vršiti nadzor ili obilazak njihovih objekata.
       Posebno apelujemo na građane, da sada kada je period slava i praznika, kada većina naših sugrađana odlazi iz svojih domova na kraći period, da iste adekvatno zaštite. 
      Povedite računa o zaštiti svoje imovine, preduzmite mjere samozaštite!