Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Servisne informacije | Informisanje javnosti » Servisne informacije

Realizovana pojačana kontrola u saobraćaju na području PU Zvornik

| Zvornik | Petak, 04. januar 2019.

      Tokom sprovođenja republičke akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, čiji je akcenat biona kontrolitehničke ispravnosti motornih vozilasa kojima se obavlja javni prevoz putnika, policijski službenici Policijske uprave Zvornik izvršili su kontrolu 314 motornih vozila, prilikom čega je kod 38 vozila utvrđena tehnička neispravnost.
      U ovoj akciji, na području Policijske uprave Zvornik evidentirano je ukupno 179 prekršaja počinjenih u saobraćaju. Na vanredni tehnički pregled upućena su 43 vozila. Zbog utvrđene tehničke neispravnosti, policijski službenici su izdali 25 prekršajnih naloga a podnijeli su i 13 izvještaja za pokretanje prekršajnog postupka zbog tehničke neispravnosti vozila.
      Takođe, evidentiran je i 141 prekršaj po drugim osnovama iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. 
    Policijski službenici Policijske uprave Zvornik će i u narednom periodu nastaviti sa pojačanim kontrolama u saobraćaju, te s toga apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, da u saobraćaju učestvuju sa tehnički ispravnim vozilom,kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih građana podigli na što veći nivo.