Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Poziv da se Dan Republike Srpske proslavi u miru i dostojanstveno

| Banja Luka | Petak, 04. januar 2019.

      Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske povodom proslave 09. januara, Dana Republike Srpske, preduzima pojačane mjere bezbjednosti u cilju održavanja povoljnog stanja bezbjednosti u predstojećem periodu.
      Pozivamo sve građane Republike Srpske da dođu u Banjaluku, da Dan Republike Srpske proslavimo u miru i dostojanstveno.
      Građani koji budu željeli da prate svečani defile koji će u srijedu, 09. januara 2019. godine biti održan u Banjaluci savjetujemo da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu, te da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete. Savjet građanima je da zbog lakšeg kretanja i izbjegavanja stvaranja gužvi, sa sobom ne nose ruksake i torbe, te da svakako uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.
      Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane podsjećamo da je u cilju bezbjednosti učesnika, 09. januara na području grada Banjaluka zabranjena upotreba dronova.
      Istovremeno, predstavnici medijskih kuća koji su se akreditovali za praćenje svih događaja koji se organizuju povodom proslave Dana Republike 09. januara u Banjaluci treba da na sebi imaju jasno istaknutu akreditaciju. Bez akreditacije neće moći ući u Sportsku dvoranu „Borik“.
      Predstavnici medija su dužni da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.