Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

U Zvorniku evidentirano krivično djelo „Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“

| Zvornik | Četvrtak, 10. januar 2019.

       Policijski službenici Policijske stanice Zvornik, lišili su slobode lice inicijala S.S. (1996) iz Osmaka, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.
       Naime, policijski službenici Policijske stanice Zvornik su, 10.01.2019. godine oko 01,30 časova, u ulici Patrijarha Pavla, grad Zvornik, zatekli lice S.S. koje je narušavalo javni red i mir vikom i galamom. Prilikom legitimisanja, lice je odbilozakonito naređenje policijskih službenika i tom prilikom fizički napalo policijske službenike PS Zvornik, nanjevši im tjelesne povrede.
      Prilikom lišenja slobode lica S.S., došlo je do vrijeđanja i ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje od strane lica M.L. (1993) iz Osmaka, koje je lišeno slobode i prema njemu će biti preduzete zakonom propisane mjere i radnje. 
      Policijski službenici nastavljaju sa daljim aktivnostima u cilju kompletiranja i dokumentovanja predmeta, nakon čega će nadležnom tužilaštvu biti podnesen izvještaj za krivično djelo Napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti“.
      U toku 2018. godine, Policijska uprava Zvornik je evidentirala šest slučajeva napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
      Policijska upravaZvornik osuđuje svaki vid nasilničkog ponašanja i napada na policijske službenike i poziva građane da se uzdrže od ovakvih ili sličnih ponašanja.