Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Saopštenja | Informisanje javnosti » Saopštenja

Efikasnom akcijom policijskih službenika locirano i lišeno slobode lice za kojim je raspisana potraga

| Mrkonjić Grad | Četvrtak, 10. januar 2019.

     Efikasnom i koordinisanom akcijom policijskih službenika Uprave za policijsku podršku Ministarstva unutrašnjh poslova Republike Srpske i Policijske uprave Mrkonjić Grad locirano je i od strane policijskih službenika Policijske stanice Prnjavor, 08.01.2019. godine, lišeno slobode lice D.V. (1992) državljanin Republike Austrije, za kojim je raspisana potraga od strane Policijske uprave Mrkonjić Grad, a radi se o licu koje je višestruki povratnik u vršenju krivičnih djela i prekršaja.
     Naime, osumnjičeni je 01.01.2019. godine na području Policijske uprave Mrkonjić Grad počinio više prekršaja javnog reda i mira.
     Takođe, 03.01.2019. godine, oštećeni iz Mrkonjić Grada je u Policijsku stanicu Mrkonjić Grad prijavio D.V. da je, 01.01.2019. godine, uzeo njegovo putničko motorno vozilo „Opel vectra“ i ključeve od istog koje mu nije vratio do momenta prijave, čime je D.V. počinio krivično djelo „Utaja“. Zbog navedenog krivičnog djela za licem D.V. od strane Policijske uprave Mrkonjić Grad raspisana je potraga. Daljim operativnim radom je ustanovnjeno da osumnjičeni koristi putničko motorno vozilo „BMW“ sa registarskim tablicama za koje postoje osnovi simnje da su falsifikovane.
     Od strane policijskih službenika Policijske stanice Prnjavor, 08.01.2019. godine, oko 19,00 časova, lišeno je slobode lice D.V. (1992) iz Republike Austrije.
     O svim okolnostima i prikupljenim činjenicama obaviješten je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koji je naložio da se po kompletiranju predmeta u redovnoj proceduri dostave izvještaji za počinjena krivična djela „Utaja“ i „Falsifikovanje isprave“. Takođe, nadležnom sudu podnesen je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za učinjene prekršaje „Vrijeđanje“, „Tuča i fizički napad“ i „Ometanje državnih organa u vršenju javnih funkcija“.
     Nakon izvršene kriminalističke obrade od strane policijskih službenika Policijske uprave Mrkonjić Grad osumnjičeni je predat na dalje postupanje Službi za poslove sa strancima, Terenski centar Banja Luka.