Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Povratak na Novosti | Informisanje javnosti » Novosti

Počinje drugo polugodište - vozači oprezno!

| Banja Luka | Petak, 18. januar 2019.

      Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva vozače na poseban oprez prilikom upravljanja motornim vozilima u blizini škola i vrtića, s obzirom da od ponedjeljka, 21. januara 2019. godine, počinje drugo polugodište, te da će na putnim pravcima biti pojačano prisustvo djece.
      Takođe, apelujemo na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, koji će biti otežani zbog pogoršanja vremenskih prilika koje su najavljene za sljedeću sedmicu.
      Posebnu pažnju skrećemo na zaustavljanje i parkiranje vozila u zonama škola i vrtića. Naime, parkiranje na mjestima koja za to nisu predviđena, mogu oneomogućiti kretanje pješaka po predviđenim površinama i natjerati ih da se kreću po kolovozu.
      Ujedno, savjetujemo roditelje da djecu, naročito nižih razreda, upoznaju sa saobraćajnim pravilima, da ih upozore da ne pretrčavaju kolovoz, da hodaju pažljivo u koloni jedan iza drugog pogotovo na mjestima gdje nema trotoara, da koriste obilježene pješačke prelaze, a ukoliko ih nema da koriste najkraći put, te da ga prelaze samo kada u blizini nema motornih vozila. 
      Podsjećamo da je dužnost svih učesnika u saobraćaju da poštuju zakonske propise, kako bi svoju bezbjednost i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na viši nivo.